021-43000049
بازار بزرگ تجهیزات آتش نشانی و ایمنی

دتکتور دودی یونیزاسیون

دتکتور دودی یونیزاسیون
  • دتکتور دودی یونیزاسیون چیست؟

    دتکتور دودی یونیزاسیون یکی از انواع دتکتور دودی است که جزو دسته اعلام حریق تجهیزات آتش نشانی میباشد. سیستم این دتکتورها دارای یک ماده ی تشعشعی رادیواکتیو به نام آمریسیوم (AMERICIUM 241) می باشد.

    با عبور و ورود تشعشعات رادیواکتیو در داخل محفظه دتکتور، هوای محیط وارد به محفظه یونیزه میشود. دتکتور دودی یونیزاسیون، به صورت مداوم مقدار جریان الکتریسیته را که بین دو صفحه ی مثبت و منفی است را اندازه میگیرد.

    در مواقعی که دود داخل این محفظه را فرا می گیرد جریان عبوری کاهش پیدا می کند و باعث میشود که جریان الکتریکی بین دو الکترود منفی و مثبت ضعیف شده و سیگنال های مربوط به حریق فعال شوند.

    این سیستم طوری طراحی شده که به راحتی می تواند ذرات 1 درصد تا 1 میکرون را تشخیص دهد. دتکتور های یونیزاسیون، به صورت منظم و مرتب هوای عبوری را یونیزه می کنند.

    یونیزه شدن هوای داخلی محفظه دستگاه، توسط پرتو های آلفا از منبع رادیواکتیو صورت میگیرد. در صورتیکه هوای محیط دارای ذرات مرطوب یا روغنی باشد، باعث می‌شود که در سیستم دتکتور اختلال ایجاد شود و ممکن است که دتکتور گاهی پالس های اشتباه مخابره کند.

    دتکتور دودی یونیزاسیون

    مزیت های دتکتور یونیزاسیون 

    از مزیت های دتکتور یونیزاسیون میتوان به سرعت عمل بالا در تشخیص و کشف حریق اشاره نمود و به عنوان یکی از معایب آن می‌توان به حساسیت در مقابل رطوبت و ذرات بزرگ اشاره کرد.

    دتکتورهای یونیزاسیون برای محیط هایی که احتمال آتش سوزی با دودغلیظ وجود دارد، گزینه  مناسبی میباشد.

    از آنجایی که تشعشات رادیواکتیو میتوانند خطر آفرین باشند و ممکن است برای سلامتی افراد مضر باشد، بر روی این دتکتور ها، علامت رادیو اکتیو حک میشود.

    معایب دتکتور یونیزاسیون

    از نظر محیط زیستی، دفع این محصول مشکلاتی را نیز برای محیط زیست به همراه دارد که پس از اتمام شارژ آن که حدودا 8 سال به طول می انجامد صورت می پذیرد. علیرغم مسائلی که اشاره شد، دتکتورهای یونیزاسیون دارای مزیت‌هایی نسبت به دتکتور‌های نوری می باشند.

    به عنوان مثال این دتکتور ها دارای حساسیت بالاتری نسبت به نوع نوری خود می باشند که گاهی همین حساسیت می تواند موجب فعال شدن آلارم کاذب شود. به جهت اطمینان از وجود دود باید از سیستم DELAY در ارسال آلارم در این سیستم ها استفاده شود.

    در صورتی که در 5 دقیقه سطح دود در حالت PRE ALARM باقی بماند و یا رو به افزایش باشد، باعث فعال شدن آلارم می گردد. در مواقعی که سطح دود PRE ALARM کاهش یابد این سیستم هیچگونه پیامی را مبنی بر اینکه آتش سوزی رخ داده را به مرکز اعلام نمی کند.

    در این دتکتور قبل از پایان زمان DELAY اگر مقدار دود افزایش یابد دتکتور بدون اینکه انتظاری بکشد و منتظر زمان DELAY بماند، پیام آلارم را ارسال می کند.

    انواع دتکتور یا آشکارساز دود:

    • آشکارساز نوری
    • آشکارساز یونیزاسیون
    • اشکار ساز نمونه گیر
    • آشکار ساز خطی
    • آشکار ساز گازی
    • آشکار ساز مولتی
    • آشکار ساز شعله ای

    انواع دتکتور یا آشکارساز دود:

    آشکار ساز یا دتکتور چیست؟

    یکی از مهم ترین قطعاتی که می توان در هنگام آتش سوزی برای کشف و اعلان حریق به آن تکیه کرد، همین دتکتورها هستند. این محصولات قبل از گسترش آتش سوزی و همه گیر شدن آن به کمک شما می آیند.

    دتکتور ها در انواع مختلفی تولید می شوند و بسته به نوع آنها طبقه بندی می شوند مانند دتکتور دودی ، مونوکسید کربن ، حرارتی و… .

    این سیستم ها علاوه بر اینکه تشخیص زود هنگام آتش سوزی را برای شما مهیا می کند، بلکه می تواند زمانی را برای افراد حاضر در محل خریداری کند تا برای خروج زود هنگام اقدام نمایند.

    همچنین این محصول می تواند باعث شود با خبر رسانی سریعتر شما به پایگاه آتش نشانی، زودتر ماموران آتش نشانی به محل اعزام شوند و از حوادث ناگوار، خسارت های مالی یا جانی زیاد یا جبران ناپذیر جلوگیری کند.

    وجود این سیستم در تمامی محیط و ساختمان ها ضرورت دارد. دتکتور ها به صورت تشخیص دود حاصل از حریق آتش سوزی را تشخیص می دهند.

      این سیستم در اکثر اوقات نیاز به ولتاژ ۲۴ ولت دارند، اما در برخی نیز ولتاژ ۱۲ و ۴۸ ولت با جریان متناوب ۲۲۰ ولت دیده می شود. جریان دتکتور ها در زمان آتش سوزی افزایش می یابد.

    دتکتور ها به دو صورت نصب می شوند، یا از طریق سیم کشی آنها به برق شهری و یا از طریق سیم کشی به کنترل پنل وصل می شوند.

    تفاوت دتکتور دودی یونیزاسیون با نوری

    آشکارساز نوری یا همان دتکتور نوری با استفاده از یک حسگر نوری، آتش سوزی را تشخیص می دهد. این سیستم با استفاده از دود وارد شده به محفظه ای که حسگر نور درون آن قرار دارد، عمل می کند.

     در مواقعی که دود وارد آن شود، بازتاب یا تابش نور درون دستگاه ضعیف یا قطع شده که در نهایت آلارم دستگاه به صدا در می آید.

    این محصولات برای تشخیص ذرات بزرگتر دود مناسب تر از یونیزاسیون می باشد. در سیستم های یونیزاسیون دو صفحه وجود دارد که نام آن الکترود است که از هوای محیط خارج از محفظه ی دتکتور برای الکترولیت کردن استفاده می کند.

    که چنان چه غلظت ناگهانی در هوای محیط روی دهد، حسگر ها عمل می کنند.

    این حسگر ها حاوی مقدار کمی رادیواکتیو است، برای همین امر این سیستم عمر دائمی ندارد. این محصولات نباید در مسیر کوران هوا نصب بشوند تا بتوانند در بهترین شرایط حریق را تشخیص دهند. این دتکتور ها عملا به صورت سقفی نصب می شوند.

    قیمت آشکار ساز دود یونیزاسیون

    قیمت این محصولات نسبت به مواد به کار رفته در آن، خارجی یا داخلی بودن آن متفاوت است. همچنین این محصولات می توانند در طرح ها و برند های مختلفی تولید شوند که این مورد هم باز در قیمت گذاری این محصولات تاثیر بسزایی دارد.

    دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    آنچه در اینجا می‌خوانید

    خرید اعتباری در هایپرفایر

    خرید اعتباری با اعتبار تالی
    الان بخر ماه دیگه پرداخت کن

    100 هزار تومن تخفیف

    اپلیکیشن مدیریت ساختمان

    نظرتان را بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

    تخفیف ویژه

    جستجو برای محصولات

    بازگشت به بالا
    ×
    محصول به سبد خرید شما اضافه شد

    نیاز به مشاوره دارید؟

    با شماره 43000049-021 تماس بگیرید

    یا

    شماره خودتون را وارد کنید

    تا کارشناسان با شما تماس بگیرند