021-43000049
بازار بزرگ تجهیزات آتش نشانی و ایمنی

انواع شیلنگ آتش نشانی

شلنگ آتش نشانی
  • ضروری ترین تجهیزات آتش‌نشانی

    همانطور که می دانید شیلنگ آتش نشانی یکی از اساسی ترین و ضروری ترین تجهیزات آتش نشانی است این همان چیزی است که اغلب وقتی به اطفای حریق فکر می کنیم به ذهنمان خطور می کند.

    به همین دلیل نیاز است با انواع شیلنگ آتش نشانی که مطابق نیاز ما مورد استفاده قرار می گیرد و در مواقع اضطراری شما را نا امید نمی کند، آشنا شویم.

    این بدان معنی است که شیلنگ های آتش نشانی باید فشار قوی و ثابتی از آب را خارج کنند، بر خلاف شیلنگ باغچه، پیچ خورده نشوند، تامین مداوم آب مورد نیاز را حفظ کند و آنها را در هنگام تلاش برای مقابله با آتش سوزی بزرگ موثر  کند.

    بعلاوه یکی دیگر از خصوصیت مشترک همه انواع شیلنگ آتش نشانی، این است که همه شیلنگ های آتش نشانی قرمز هستند.

    حال به این سوال می رسیم که چند نوع شیلنگ آتش نشانی وجود دارد؟ در این مقاله قصد داریم انواع شیلنگ آتش نشانی را در چند دسته کلی با بیان چند نمونه خاص بررسی کنیم.

    دقت کنید که این، یک مقاله مقدماتی است و همه انواع شیلنگ آتش نشانی مختلف را که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند، به طور جامع پوشش نمی دهد.

    بدون در نظر گرفتن هدف، شیلنگ های آتش نشانی باید به اندازه کافی بادوام باشند تا بتوانند استفاده های سخت و پرفشار را تحمل کنند و همچنین به اندازه کافی قوی باشند.

    تا در برابر آب فشار بالا یا سایر مواد بازدارنده آتش مانند فوم مقاومت کنند. از طرف دیگر، آنها همچنین برای کنترل سریع و کارآمد باید تا حد امکان سبک باشند.

    پس از استفاده از شیلنگ های آتش نشانی، معمولاً آنها برای خشک شدن آویزان می شوند، زیرا آب ایستاده ای که برای مدت طولانی در شیلنگ باقی می ماند می تواند متریال شیلنگ را خراب کرده و آن را غیرقابل اعتماد یا غیرقابل استفاده کند.

    بنابراین، ایستگاه آتش نشانی معمولی اغلب دارای ساختار بلندی برای تطبیق طول یک شیلنگ، جهت تعمیر و نگهداری پیشگیرانه است که به عنوان برج شیلنگ شناخته می شود.

    شیلنگ ها بر اساس کاربردشان به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

    • شیلنگ مکش
    • شیلنگ خروجی

    شیلنگ مکش

    شیلنگ مکش را مانند شیلنگ جاروبرقی در نظر بگیرید. با این تفاوت که به جای کشیدن گرد و غبار و کثیفی، از دریاچه ها، رودخانه ها، چاه ها، استخرها و … آب را مکش کرده و سپس به آتش منتقل می کند.

    قطر شیلنگ بستگی به ظرفیت پمپ دارد و عموماً از سه سایز استاندارد 75 میلی متر، 100 میلی متر و 140 میلی متر استفاده می شود.

    شیلنگ خروجی

    شیلنگ خروجی اولین چیزی است که بسیاری از مردم هنگام تصور شیلنگ آتش نشانی به آن فکر می کنند. این شیلنگی است که آب تحت فشار یا برخی مواد بازدارنده دیگر را به آتش می رساند.

    شیلنگ خروجی به دو دسته شیلنگ پرکولینگ (نفوذ پذیر) و شیلنگ بدون پرکولینگ (بدون تراوش) تقسیم می شود.

    شیلنگ پرکولینگ یا نفوذی اجازه می دهد تا آب از شیلنگ نفوذ کند و عمدتاً برای جلوگیری از آتش سوزی جنگل استفاده می شود. درواقع در شلنگ پرکولینگ، تراوش آب از طریق شیلنگ، از شیلنگ در برابر آسیب ناشی از افتادن شعله های داغ بر روی آن یا قرار گرفتن شیلنگ روی زمین داغ محافظت می کند.

    در خدمات آتش نشانی، شیلنگ های غیر نفوذی یا بدون-پرکولینگ از یک پارچه محکم از جنس نخ های پلی استر یا نایلون تشکیل شده است. این نوع شیلنگ دارای پوشش داخلی لاستیکی است و برای نشت آب طراحی نشده است.

    شیلنگ بدون تراوش کارآمدتر از شیلنگ های نفوذی است، زیرا آبی توسط آن از دست نمی رود، اما بسته به موقعیت میتواند هرکدام از آنها کارایی خود را داشته باشند.

    انواع خاص شیلنگ های آتش نشانی:

    • شیلنگ تهاجمی:

    این نوع شیلنگ، یک شیلنگ منعطف و پوشیده از پارچه است که برای رساندن آب از پمپ آتش نشانی به نازل برای افشاندن روی آتش استفاده می شود.

    قطر این شیلنگ از 1.5 تا 3 اینچ (38 تا 76 میلی‌متر) است و برای کار در فشارهای تا حدود 400 psi (2760 کیلو پاسکال) طراحی شده است. طول استاندارد 50 فوت (15.24 متر) است.

    • شیلنگ‌ تغذیه و رله:

    این نوع شیلنگ، شیلنگ‌هایی با قطر بزرگ، پوشیده از پارچه و انعطاف‌پذیر هستند که برای رساندن آب از یک هیدرانت دور به پمپ آتش نشانی یا برای انتقال آب از یک پمپ به پمپ دیگر در مسافت طولانی استفاده می‌شوند. قطر این شیلنگ ها از 3.5 تا 5.0 اینچ (89 تا 127 میلی متر) می باشد.

    آنها طوری طراحی شده اند که در فشارهایی تا حدود 300 psi (2070 کیلو پاسکال) برای قطرهای کوچکتر و تا 200 psi (1380 کیلو پاسکال) برای قطرهای بزرگتر کار کنند. طول استاندارد 100 فوت (30.48 متر) است.

    شیلنگ جنگلی

    این نوع شیلنگ، یک شیلنگ پارچه‌ای انعطاف‌پذیر است که برای مبارزه با آتش‌سوزی در چمن‌ها، برس‌ها، درختان و هرجایی که برای مانور دادن آن بر روی زمین‌های شیب‌دار یا ناهموار به یک شیلنگ سبک وزن نیاز است، استفاده می‌شود.

    شیلنگ جنگلی، رایج ترین و کم هزینه ترین شیلنگ از انواع شیلنگ آتش نشانی است. این عمدتا به این دلیل است که بر اساس همان اصل شیلنگ باغچه کار می کند.

    در قطرهای 19 یا 25 میلی متری موجود است و به راحتی به لوله کشی استاندارد شما متصل می شود.همچنین انعطاف پذیر است و از ترکیبات قوی ساخته می شود تا دوام و ماندگاری طولانی داشته باشد. هنگامی که در یک قرقره شیلنگ آتشنشانی قرار می گیرد، در شرایط آتش سوزی سریع و آسان است.

    شیلنگ جنگلی در قطرهای 1.0 و 1.5 اینچ (25 و 38 میلی متر) تولید می شود و برای کار در فشار تا حدود 450 psi (3100 کیلو پاسکال) طراحی شده است. طول استاندارد 100 فوت (30.48 متر) است. این نوع شیلنگ ها برای ساختمان ها و مناطق بیرونی مانند مزارع و حیاط ها مناسب هستند.

    شیلنگ تقویت کننده

    این نوع شیلنگ، یک شیلنگ لاستیکی با دیواره ضخیم و انعطاف پذیر است که برای مقابله با آتش سوزی های کوچک استفاده می شود.

    زمانی که تحت فشار نباشد، سطح مقطع گرد خود را حفظ می کند و معمولاً به جای اینکه به صورت صاف ذخیره شود، روی یک قرقره روی پمپ آتش نشانی حمل می شود.

    شیلنگ تقویت کننده در قطرهای 0.75 و 1.0 اینچ (19 و 25 میلی متر) تولید می شود و برای کار در فشارهای 800 psi (5520 کیلو پاسکال) طراحی شده است. طول استاندارد آن 100 فوت (30.48 متر) است.

    شیلنگ تخت

    این نوع شیلنگ آتش نشانی مانند دیگر انواع شیلنگ آتش نشانی که از سبک بودن و قابل تعمیر بودن بهره می برد، اما همچنان از استحکام استثنایی برخوردار است. این بدان معنی است که وقتی روی سطحی کشیده می شود، از بین نمی رود و مقاومت بالایی دارد و برای انواع کسب و کار ها مفید می باشد.

    این یک نوع شیلنگ بزرگتر است، به این معنی که آب زیادی می تواند از آن عبور کند و برای آتش سوزی در مقیاس بزرگ ایده آل است. به همین دلیل از طریق کوپلینگ ها به منبع اصلی آب متصل می شود.

    این همچنین به خدمات آتش نشانی اجازه می دهد تا در صورت نیاز، شیلنگ های خود را روی شیلنگ شما قرار دهند. این نوع شیلنگ آتش نشانی اغلب در محیط های صنعتی و همچنین در فرودگاه ها و کشتی ها استفاده می شود.

    شیلنگ مکش

    این نوع شیلنگ ها که گاهی اوقات شیلنگ مکش سخت نامیده می شود، معمولاً یک شیلنگ لاستیکی و نیمه سفت است که با تقویت کننده های داخلی و فلزی همراه می باشد.

    از این شیلنگ برای مکیدن آب از منابع بدون فشار مانند برکه ها یا رودخانه ها استفاده می شود. شیلنگ مکش سخت شامل چندین لایه از لاستیک و پارچه بافته شده است که یک مارپیچ داخلی از سیم فولادی را در بر می گیرد.

    شیلنگ مکش در قطر داخلی اسمی از 2.5 تا 6.0 اینچ (64 تا 152 میلی متر) است. طول استاندارد آن 10 فوت (3.05 متر) است.

    اتصالات شیلنگ آتش نشانی

    اتصالات شیلنگ آتش نشانی اغلب از برنج ساخته می شود، اگرچه از اتصالات آلومینیومی سخت شده نیز استفاده می شود. کوپلینگ شیلنگ رزوه ای در ایالات متحده و کانادا استفاده می شود.

    هر یک از این کشورها از نوع متفاوتی از نخ استفاده می کنند. بسیاری از کشورهای دیگر کوپلینگ های سریع السیر استاندارد شده ای دارند که انتهای نر و ماده ندارند، اما به هر طرف متصل می شوند.

    ما امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا تصمیم بگیرید کدام شیلنگ آتش نشانی مناسب نیازهای شما است. توجه به این نکته مهم است که تمام انواع شیلنگ های آتش نشانی برای فروش در طول های مختلف موجود هستند.

    همچنین در صورتی که تمایل دارید در مورد قرقره شلنگ نیز اطلاعاتی داشته باشید، میتوانید به مقاله با عنوان ” قرقره شلنگ جمع کن آتش نشانی ” مراجعه نمایید.

    منابع:

    http://futurefirefighters.org/how-many-types-of-fire-hoses/

    https://www.fireprotectiononline.co.uk/info/different-types-fire-hose/

    دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    آنچه در اینجا می‌خوانید

    خرید اعتباری در هایپرفایر

    خرید اعتباری با اعتبار تالی
    الان بخر ماه دیگه پرداخت کن

    100 هزار تومن تخفیف

    اپلیکیشن مدیریت ساختمان

    نظرتان را بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

    تخفیف ویژه

    جستجو برای محصولات

    بازگشت به بالا
    ×
    محصول به سبد خرید شما اضافه شد

    نیاز به مشاوره دارید؟

    با شماره 43000049-021 تماس بگیرید

    یا

    شماره خودتون را وارد کنید

    تا کارشناسان با شما تماس بگیرند