دستکش ایمنی
هر نیروی متخصص و یا تکنسینی در هنگام کار ممکن است از ناحیه دست دچار آسیب دیدگی، بریدگی سوختگی و آلودگی شیمیایی شود و جلوگیری از این حوادث مستلزم این است که از دستکش برای حفاظت از دست های خود استفاده کند. جنس دستکش ایمنی با توجه به کاربرد و نوع مصرفی که از آن ها انتظار میرود؛ معمولا متفاوت است و از پلاستیک، کتان، چرم، پنبه و یا مواد پلیمری تولید میشوند.
چند نکته ی مهم در هنگام انتخاب و خرید آن ها توجه کرد :
- از مواد با کیفیت و ضد حساسیت در ساخت آن ها استفاده شده باشد
- سایز بندی آن ها استاندارد باشد
- تا حد امکان سبک و راحت باشند
- طبق استاندارد های حوزه ی مربوط به کاربری دستکش طراحی و تولید شده باشند
علاقه مندید تا درباره دستکش های ایمنی، تاریخچه، انواع و استاندارد های مورد تایید آن ها اطلاعات کسب کنید؟ در این مقاله از مجله هایپرفایر با ما همراه باشید تا با انواع دستکش های ایمنی و کاربرد آن ها در مشاغل و مصارف مختلف آشنا شوید.
دستکش ها چه زمانی به وجود آمدند؟
اولین نسل از دستکش ها در زمان مصر باستان پا به عرصه ی ظهور نهادند. این دست پوش ها محفظه و سوراخی برای قرار گرفتن انگشتان دست به صورت جداگانه نداشتند و بیشتر شبیه جیب و دست کش های آشپزی کنونی بودند که انگشت ها همگی در یک محفظه مشترک قرار میگرفتند و برای محافظت از دست بانوان نجیب زاده استفاده میشدند.
فرعون پادشاه سرزمین مصر نیز دست کش را نماد منزلت و شکوه میدانست. رفته رفته در قرن دهم دستکش ها حالت امروزی را به خود گرفتند و استفاده از دستکش به افرادی منحصر میشد که از مقامات عالی و بلند مرتبه کشوری بودند.
اولین باری که دستکش ها به عنوان یک پوشش برای مردم عادی قابل استفاده شدند و دیگر به قشر خاصی از جامعه تعلق نداشتند زمانی بود که یک کارگاه به صورت انحصاری در قرن دوازدهم شروع به تولید دستکش کرد و آن ها را در دسترس عموم قرار داد.
سپس در قرن شانزدهم پس از رخداد بزرگی که در اروپا به وقوع پیوست و انقلاب صنعتی نام گرفت استفاده از دستکش های ایمنی و صنعتی رونق پیدا کرد.
دستکش های ایمنی انواع مختلفی دارند میتوان به دستکش های کار، دستکش های آتشنشانی، دستکش های ایمنی چرمی، دستکش های ضد اسید اشاره کرد.
طبق توضیحاتی که قبل تر گفته شد دستکش های ایمنی انواع مختلفی دارند در ادامه تعدادی از
پر مصرف ترین این دستکش ها :
- دستکش آتش نشانی
- دستکش عایق جریان برق
- دستکش کف مواد
- دستکش چرمی
- دستکش مقاوم در برابر مواد شیمیایی
- دستکش ضد برش
- دستکش جوشکاری آرگون
- و…
دستکش آتش نشانی
دستکش های عملیاتی طی دهه های گذشته وارد حرفه ی آتشنشانی شدند و یکی از مهم ترین اجزای پوشش ایمنی در برابر حریق هستند. جنس لایه ی خارجی این دستکش عمدتا از نوع پی وی سی PVC ضد حریق و لایه داخلی آن از جنس کتان با کیفیت و مقاوم در برابر حرارت میباشد.
دستکش عایق برق
این دستکش ها از یک نوع لاتکس طبیعی تولید میشوند و بنا به میزان ولتاژی که در برابر جریان برق مقاومت میکنند؛ ضخامت این لایه متفاوت است.
این نوع از دست پوش ها در کلاس های متفاوتی تولید میشوند و بافت شکننده ای دارند. یکی از توصیه ها در حین استفاده از این نوع دستکش این است که یک دستکش عایق ضعیف با جنس انعطاف پذیر از روی آن پوشیده شود تا از این دست پوش در برابر شکستگی محافظت کند.
طبق ضوابط و مقررات ایمنی، این دستکش ها پس از هر بار استفاده باید تست، بررسی، کنترل و برای استفاده مجدد آماده شوند به این دلیل که این دستکش ها توسط تکنسین های برق مورد استفاده قرار میگیرند بایستی با ولتاژ متناوب یا مستقیم و با ماکزیمم ولتاژی که طراحی شده اند، تست شوند.
دستکش کف مواد
لایه ی اصلی این دستکش ها از جنس الیاف ابریشم میباشد و قسمت کف آن ها از یک لایه لاتکس پوشیده شده است و این مدل از دستکش ها با توجه به طراحی و قیمت مناسل در رنج وسیعی از مشاغل فنی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند.
دستکش چرمی
در مشاغل صنعتی مثل جوشکاری، ساخت و ساز، کار با چوب و سنگ تراشی که نیاز بیشتری به محافظت از دست ها احساس میشود؛ دستکش های چرمی حرف بسیاری برای گفتن دارند. این دستکش ها از دو لایه چرمی و برزنتی ساخته میشوند و مقاومت بالایی در برابر سایش، ضربه، گرما و سوراخ شدن دارند.
دستکش ضد برش
این دستکش ها همانگونه که از نامشان پیداست در مشاغل مرتبط با ابزار های برنده و تیز، مثل فلزات و شیشه و دستگاه های برش کاربرد بسیار زیادی دارند.
این دستکش ها از سه لایه تشکیل شده اند که دولایه کفی آن ها از جنس نیتریل و لاتکس و لایه کلی دستکش را پلی استر تشکیل شده است.
اگر چه این دستکش ها نمیتوانند میزان آسیب ناشی از بریدگی را به صفر برسانند؛ اما توان آن را دارند تا درصد قابل توجهی از آن را کاهش دهند در کنار این مزیت قیمت بسیار مناسب و ساختار ساده ی این دستکش ها یکی از عواملی است که آن ها را محبوب و پر فروش کرده است.
دستکش مقاوم در برابر مواد شیمیایی
این مدل از دستکش ها مقاومت بسیار خوبی در برابر مواد شیمیایی از جمله الکل، جوهر، روغن و اسید ها و همچنین مشتقات نفتی مثل گازوئیل و بنزین را دارند.
این دستکش ها از لاستیک بوتیل ساخته شده اند که این ماده مقاومت بالایی در برابر خورندگی در مقابل اسید دارد. علاوه بر تمام ویژگی های ذکر شده این محصول به علت نداشتن منفذ در برابر نفوذ گاز و بخار مقاوم میباشد.
این دستکش ها به صورت ساق بلند طراحی میشوند تا حداکثر میزان محافظت از دست را در برابر اسید ها داشته باشند.
دستکش جوشکاری آرگون
دستکش های مخصوص جوشکاری آرگون تفاوت کمی نسبت به دستکش های چرمی از لحاظ جنس و نوع ساخت دارند. در این محصول از چرم بز و بافت های آلومینیومی استفاده میشود.
این در حالی است که دستکش های جوشکاری عادی تلفیقی از چرم و برزنت هستند و ضخامت آن ها کمتر و نسبتا گشاد تر هستند. دستکش های جوشکاری آرگون به صورت مشترک برای جوشکاری ترانس قابل استفاده میباشند.
تست های مربوط به دستکش ها
بر روی دستکش ها علائم و نشان هایی ثبت شده است که هر کدام بیان گر تست ها و ویژگی های خاص مربوط به آن محصول هستند.
در ادامه به برخی از آن ها اشاره میکنیم:
- EN421: تست محصول در برابر عوامل میکروبی
- EN511: تست تحمل سرمای محصول
- EN388: تست دوام محصول در برابر برش
- E388: تست مقاومت محصول در برابر تنش های فیزیکی و شیمیایی
- En388: تست مقاومت محصول در برابر جریان برق
- EN407: تست مقاومت محصول در برابر آتش
- En421: تست مقاومت محصول در برابر مواد رادیو اکتیو
- EN374: تست مقاومت محصول در برابر مواد شیمیایی
کلام آخر
تیم هایپر فایر امیدوار است که شما بعد از مطالعه ی این مقاله پاسخ سوال های خود را در مورد انواع دستکش ایمنی پیدا کرده و دستکش مورد نیاز خود را انتخاب کرده باشید. شما خواننده گرامی قادر خواهید بود تا برای خرید دستکش ایمنی مورد نیاز به فروشگاه اینترنتی هایپرفایر مراجعه نموده و با انتخاب بخش ” تجهیزات حفاظت فردی ” و تنها با چند کلیک، محصول مورد نیاز خود را بررسی و ثبت سفارش نمایید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
نظرتان را بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *
شما باید وارد شده برای ارسال نظر.