کپسول آتش نشانی فوم
اولین کپسول آتش نشانی، در سال 1723 توسط آمبروز گادفری ساخته شد اما اولین کپسول آتش نشانی “مدرن”، در سال 1818 توسط ویلیام مانبی ساخته شد. به لطف اکتشافات جدید، پیشرفت زیادی حاصل شده است.
قبل از اینکه در مورد کپسول های آتش نشانی فوم توضیحاتی را ارائه کنیم، بهتر است انواع کلاس های آتش نشانی کپسول های آتش نشانی را بشناسیم که برای مقابله با انواع خاصی از آتش سوزی طراحی شده اند. شش کلاس مختلف آتش نشانی به شرح زیر وجود دارد:
کلاس های آتش نشانی:
- کلاس A : آتش سوزی شامل مواد جامد مانند چوب، کاغذ یا منسوجات.
- کلاس B : آتش سوزی شامل مایعات قابل اشتعال مانند بنزین، گازوئیل یا روغن.
- کلاس C : آتش سوزی شامل گازها.
- کلاس D : آتش سوزی فلزات.
- کلاس E : آتش سوزی های مربوط به دستگاه های الکتریکی زنده. (از نظر فنی «کلاس E» وجود ندارد)
- کلاس F : آتش سوزی شامل روغن های پخت و پز مانند سرخ کن های با چربی عمیق.
کپسول های آتش نشانی فوم:
تاریخچه کپسول های آتش نشانی فوم، به اوایل دهه 1900 باز می گردد که در روسیه، توسط الکساندر لوران، اولین کپسول فوم شیمیایی را، بر اساس اختراع قبلی فوم آتش نشانی ساخت.
این دستگاه از یک مخزن اصلی با محلول آب کربنات سدیم و یک مخزن داخلی با سولفات آلومینیوم تشکیل شده بود که با ترکیب این دو ماده، کف و دی اکسید کربن در حالت گازی تولید میشد که باعث نشت ماده شد.
اولین آزمایش لوران خاموش کردن مخزن نفتا (naphtha tank)، مخلوطی از هیدروکربنها بود که امروزه به عنوان سوخت مایع طبقه بندی میشود.
امروزه این نوع کپسول آتش نشانی توسط یک مخزن، یک دریچه برای تنظیم جریان خاموش کننده، یک شلنگ (یا لوله انعطاف پذیر) برای هدایت ماده خاموش کننده، ماده خاموش کننده و در نهایت مواد پیشران تنظیم می شود.
مانند: همه کپسول های آتش نشانی قرمز رنگ است، با مقررات EN3 مطابقت دارد و دارای برچسبی است که روی آن، نوع آتش سوزی را که می تواند خاموش کند، نوع ماده خاموش کننده موجود در کپسول و کلاس های قابل دستیابی را از طریق پیکتوگرام نشان می دهد.
این نوع کپسول آتش نشانی به دو دسته بزرگ، تقسیم می شود:
- کپسول های فوم شیمیایی: بر اساس واکنش اسید پایه، که با فشار زیاد به زمین با کپسول وارونه استفاده می شود تا دو عنصر با هم مخلوط شوند و کف بیرون می آید.
- کپسول های فوم مکانیکی: حاوی دی اکسید کربن (CO2) به منظور دفع مایع کف هستند.
کپسول آتش نشانی فوم برای چه مواردی استفاده می شود و در کدام دسته از کلاس های آتش استفاده می شوند؟
کپسول های آتش نشانی فوم، به دلیل دستی بودن و استفاده آسان به راحتی در دسترس هستند و به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. آنها از جمله محبوبترین و پرفروش ترین ها هستند، زیرا کیفیت را، با راحتی و همچنین در دسترس ترین انواع کپسولهای آتش نشانی ترکیب میکنند.
آنها برای خاموش کردن آتش های کلاس A و B استفاده می شوند که تاریخ بسیار قدیمی دارند اما بسته به نوع آتش سوزی، به روش های مختلفی استفاده می شوند. لطفاً توجه داشته باشید.
که کپسول های فوم را، فقط در صورتی باید روی تجهیزات برقی فعال یا نزدیک آن استفاده کرد که آزمایش دیالکتریکی باشند.
بنابراین، آتش های کوچک را فقط با کپسول مهار کنید. اگر جایی آتش سوزی بزرگی شکل گرفته است، آتش را مهار نکنید، بلکه فوراً آن محل را ترک کنید و دیگران را نسبت به آتش سوزی پیش آمده آگاه کنید، سپس با آتش نشانی و امداد و نجات تماس بگیرید.
ویژگی های خاموش کننده فوم
- مقرون به صرفه و نگهداری آسان.
- حمل آسان.
- قابلیت شارژ مجدد دارند.
- روی شعله های آتش کلاس A و B موثر است.
- آنها با سوپاپ های تمام فلزی، سیلندر فولادی و نازل عرضه می شوند.
- موجود در مدل های فشار ذخیره شده و کارتریج.
طرز استفاده از کپسول آتش نشانی فوم:
- پین ایمنی را بکشید، این کار باعث شکستن مهر و موم دستکاری می شود.
- اهرم را فشار دهید تا خاموش کننده شروع به تخلیه کند.
- نازل کپسول آتش نشانی را باید به سمت مایعات قابل اشتعال، آتش سوزی های الکتریکی و یا مواد قابل احتراق جامد نشانه گرفت.
- مایعات قابل اشتعال: شیلنگ را در یک سطح عمودی نزدیک آتش قرار دهید، مستقیماً روی آتش اسپری نکنید زیرا ممکن است باعث پاشش مایع سوزان و گسترش آتش به مناطق اطراف شود. خاموش کننده های فوم روی سطح مایع در حال سوختن کف ایجاد می کنند و اکسیژن رسانی به آتش را قطع می کنند و مایع داغ را خنک می کنند
- آتش سوزی های الکتریکی: اگر خاموش کننده فوم شما با ولتاژ 35000 ولت (35 کیلو ولت) تست شده است، می توانید از خاموش کننده ها در آتش های برقی زنده استفاده کنید. با این حال، فاصله ایمنی 1 متر را حفظ کنید.
- مواد قابل احتراق جامد: نازل را در پایه آتش قرار دهید و در سراسر منطقه آتش حرکت کنید.
کلام آخر
در بخش بعدی این مقاله با عنوان“شناسایی و تعمیر و نگهداری کپسول آتش نشانی فوم“، توضیح خواهیم داد که و مزایا و معایب کپسول های فوم چیست و چگونه می توان از تعمیر و نگهداری خوب اطمینان حاصل کرد تا بتوانید یک سیستم حفاظت آتش موثر داشته باشید.
شما مشتری گرامی از این پس، می توانید برای مشاهده و خرید محصولات آتش نشانی، همچنین مشاوره و خرید کپسول های آتش نشانی فوم، به بخش کپسول آتش نشانی فوم هایپر فایر به نشانی www.hyperfire.ir مراجعه نمایید.
منبع:
https://www.emme-italia.com/en/foam-fire-extinguishers
https://www.fcfnational.com.au/blog/foam-fire-extinguishers
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
نظرتان را بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *
شما باید وارد شده برای ارسال نظر.