کپسول آتش نشانی فوم چیست؟
ویژگی های کپسول آتش نشانی فوم و تاریخچه آن را مورد بررسی قرار دادیم. در این بخش قصد داریم تا مزایا و معایب آن ها و همچنین چگونگی شناسایی و تعمیر و نگهداری کپسول آتش نشانی فوم را مورد بررسی قرار بدیم تا بتوانیم یک سیستم حفاظت آتش موثر داشته باشیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
کپسول آتش نشانی فوم، برای خاموش کردن آتش های کلاس A و B استفاده می شود، بنابراین سوخت های جامدی که باعث ایجاد آتش می شوند، مانند: کاغذ، زغال سنگ، چوب یا سوخت های مایع و جامد مانند روغن دیزل، بنزین و روغن های روان کننده می تواند به وسیله ابن کپسول آتش نشانی به سه روش مختلف خفه شدن، رقیق شدن، خنک شدن و قطع شدن بخار مهار شود.
چگونه یک کپسول آتش نشانی فوم را شناسایی کنیم؟
در استرالیا، کپسول های فوم بدنه قرمز دارند و یک نوار رنگ آبی در اطراف مخزن پیچیده شده است، همانطور که در تصویر کپسول آتش نشانی فوم ما در زیر مشاهده می کنید. یک کپسول آتش نشانی AFFF نیز قابل تشخیص است زیرا شلنگ آن به یک نازل سیاه ختم می شود. همچنین می توانید با نگاه کردن به برچسب توضیحات حک شده بر روی مخزن قرمز، خاموش کننده فوم را شناسایی کنید.
برچسب باید شامل موارد زیر باشد:
- نوع: فوم.
- اندازه: محبوب ترین اندازه 9.0 لیتر است.
- از دستورالعمل ها استفاده کنید.
- مواد مورد اسفاده قابل قبول.
نحوه عملکرد کپسول های آتش نشانی فوم
یک کپسول آتش نشانی فوم، با پوشاندن شعله های آتش با یک پوشش ضخیم فوم، آتش را خاموش می کند. به نوبه خود، آتش را از منبع هوا محروم می کند و در نتیجه ظرفیت آن را برای انتشار ذرات قابل اشتعال تضعیف می کند.
هنگامی که فوم به سمت مایعات قابل اشتعال هدایت می شود، به مایع اجازه می دهد تا قبل از تشکیل یک AFFF از آن خارج شود. این شرایط ایده آلی را برای سرکوب موثر بخار سوخت و آب بندی سطح مایع ایجاد می کند.
وجود آب در فوم، با ایجاد یک اثر خنک کننده، باعث خاموش شدن هرجه سریع تر آن می شود. با این حال، این کپسول ها، برای مقابله با آتش سوزی های ناشی از چربی، بی اثر هستند.
فوم تشکیل دهنده AFFF، از قدرت مهار آتش فن آوری های هیدروکربنی و فلوئورو سورفکتانت، برای ارائه قابلیت اطفاء حریق برتر، استفاده می کند. این فوم، همچنین از مکانیسم های متعددی استفاده می کند.
که برای اطمینان از مقاومت در برابر سوختگی طراحی شده اند. همچنین دارای خواص مرطوب کنندگی است که می تواند با سایر عوامل شیمیایی، مانند ترکیب خشک بنفش-K، برای بهبود عملکرد اطفاء حریق استفاده شود.
فوم های مقاوم در برابر الکل، دارای پلیمری هستند که یک لایه محافظ بین فوم و سطح شعله ایجاد می کند. هدف از این کار مقابله با تجزیه کف است.
انواع کپسول های آتش نشانی فوم
فوم های مصنوعی، با استفاده از سورفکتانت های مصنوعی برای اطمینان از جریان بهتر تولید می شوند. این به فوم کپسول، اجازه می دهد تا با پخش شدن در بالای مایعات مبتنی بر هیدروکربن، به اثر سریعتر دست یابد.
با این حال، این نوع می تواند آب های زیرزمینی را آلوده کند و پس از آتش سوزی، امنیت محدودی دارد. فوم های تشکیل دهنده AFFF و فوم های تشکیل دهنده AFFF مقاوم در برابر الکل (AR-AFFF) در این دسته قرار می گیرند.
بر خلاف انواع مصنوعی، فوم های Regular protein، معمولاً با سرعت کمتری جریان یافته و پخش می شوند. با این حال، آنها بادوام تر و مقاوم تر در برابر حرارت هستند. این فوم ها از پروتئین های طبیعی ساخته شده اند و به دلیل خواص زیست تخریب پذیری که دارند، سازگار با محیط زیست هستند.
برخی از فوم هایی که در این طبقه بندی قرار می گیرند عبارتند از:
- Alcohol-resistant film-forming fluoroprotein (AR-FFFP)
- Fluoroprotein foam (FP)
- Alcohol-resistant fluoroprotein foam (AR-FP)
- Regular protein foam (P)
- Film-forming fluoroprotein (FFFP)
- Aqueous Film Forming Foam (AFFF)
کپسول های آتش نشانی فوم، می توانند انواع مختلفی داشته باشند که فوم AFFF، محبوب ترین نوع آن است. کپسول های آتش نشانی AFFF، راه حلی کم هزینه هستند که خنک کنندگی بالایی را ارائه میکنند و پوشش کفی تولید میکنند که آتش را از سوخت آن خاموش می شود.
کپسول های آتش نشانی فوم، در طول سال ها دستخوش تحولات اساسی شده اند. آنها در ابتدا، با بافتی ضخیم و تیره عرضه شدند. به دلیل استفاده از محتوای پروتئین حیوانی بالا، فوم ها نسبتاً بدبو بودند.
برعکس، فوم تشکیل دهنده AFFF، تکامل یافته تر و پیشرفته تر است و در مورد اطفاء حریق راه حل موثرتری ارائه می دهد.
فوم های AFFF انواع مختلفی دارند، از جمله AFFF 3% Plus، AFFF 1% F، AFFF 3% ICAO و موارد دیگر. AFFF 1% A معمولا با تعدادی حلال، تثبیت کننده ها و مواد نگهدارنده مخلوط می شود.
توصیه می شود که فوم در محلول 1 درصد (یعنی 99 قسمت آب و 1 قسمت کنسانتره) اعمال شود. برای این منظور می توان از دریا، آب شور یا شیرین استفاده کرد. برای کسب اطلاعات fیشتر در مورد فوم AFFF، می توان به وبلاگ “کف آتش نشانی AFFF”، در فروشگاه همیارفایر مراجعه کرد.
مزایا و معایب کپسول های آتش نشانی فوم:
چندین مزیت در استفاده از کپسول آتش نشانی فوم وجود دارد که به شرح زیر است:
- خاموش کننده یک انتخاب غیر سمی است.
- به اکثر مواد آسیب نمی رساند.
- در صورت استفاده تصادفی در آتش سوزی برق، احتمال بی خطر بودن آن زیاد است (البته توصیه نمی شود).
- این طراحی خطر آتش سوزی مجدد را کاهش می دهد.
- کپسول آن، سبکتر از کپسول آب است.
معایب استفاده از کپسول آتش نشانی فوم نیز به شرح زیر است:
- عیب اصلی این نوع کپسول ها، این است که در صورت استفاده از آن برای آتش گازهای قابل اشتعال و یا در آتش سوزی مربوط به پخت و پز، باعث آسیب به وسایل برقی می شود.
چه کسانی به کپسول آتش نشانی فوم نیاز دارند؟
کپسول های آتش نشانی فوم، برای مصارف عمومی گزینه مناسبی محسوب می شوند و در اکثر اماکن تجاری قابل استفاده هستند. آنها یک انتخاب ایده آل، برای مکان هایی هستند که در آنجا خطرات آتش سوزی متعددی وجود دارد. چند نمونه از این مکان ها عبارتند از:
- خوابگاه ها
- گاراژها
- کارخانه ها
- دفاتر
- انبارها
شناسایی و تعمیر و نگهداری کپسول آتش نشانی فوم
این امری عادی است که کپسول های آتش نشانی، هر شش ماه یکبار توسط یک تیم خدماتی، طبق مقررات مورد نیاز بررسی شوند. با این حال، ما یک بار در ماه برای اطمینان، موارد زیر توصیه می کنیم تا چک شود:
- خاموش کننده در موارد حساس در دسترس ترین نقطه قرار داشته باشد.
- فشار در سطح قرار گرفته باشد، به این معنی که سوزن باید در منطقه سبز باشد و نه خیلی زیاد و نه خیلی کم.
- نازل یا سایر قسمت ها مسدود نشده باشند.
- مهر و موم پین و دستکاری دست نخورده باشد.
- هیچ فرورفتگی، نشتی، زنگ زدگی، رسوبات شیمیایی و سایر علائم سوء استفاده یا ساییدگی وجود نداشته یاشد. هرگونه مواد شیمیایی خورنده، روغن، اسلحه و غیره را که ممکن است روی خاموش کننده فرود آمده باشد پاک کنید.
- کپسول های آتش نشانی باید پس از چند سال آزمایش فشار شوند (فرآیندی که آزمایش هیدرواستاتیک نامیده می شود) تا اطمینان حاصل شود که استفاده از سیلندر ایمن است.
در این مقاله به شناسایی و تعمیر و نگهداری کپسول آتش نشانی فوم پرداختیم. شما مشتری گرامی از این پس، می توانید برای مشاهده و خرید محصولات آتش نشانی و انواع کپسول آتش نشانی فوم، همچنین مشاوره برای خرید کپسول های آتش نشانی فوم، به فروشگاه کپسول آش نشانی فوم هایپر فایر مراجعه و تنها با چند کلیک ثبت سفارش نمایید و یا در ساعات کاری از طریق راه های ارتباطی زیر تماس حاصل فرمایید:
- ایمیل: [email protected]
- تلفن تماس: 02143000049
- شماره واتس آپ: 09198630261
ساعات پشتیبانی تلفنی فروشگاه: از شنبه تا چهارشنبه ساعت 8 الی 17، پنجشنبه 8 الی 13
منبع:
https://www.firefactory.com.au/blog/fire-extinguishers/what-are-foam-extinguishers/
https://www.marsden-fire-safety.co.uk/resources/fire-extinguishers
https://fire-risk-assessment-network.com/blog/foam-fire-extinguishers/
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
نظرتان را بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *
شما باید وارد شده برای ارسال نظر.