ساختمان های هوشمند چیست؟
ساختمانهای هوشمند، ساختمانهایی هستند که مملو از سیستمهای فناوری یکپارچه می باشند و به کنترل و خودکارسازی برنامهها و فرآیندهای IOT (اینترنت اشیا) و همچنین جمعآوری دادهها، برای ارائه عملیات داخلی بهتر کمک میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، می توان به مقاله اینترنت اشیا و ایمنی در برابر آتش سوزی در وبلاگ هایپر فایر مراجعه کرد.
ساختمان های هوشمند یک سطح اتصال را با شبکه های هوشمند اضافه می کنند، که توسط نرم افزار پیشرفته و رابط های پیشرفته طراحی شده اند تا جنبه های مختلف، مانند گرمایش، روشنایی، مصرف انرژی، تهویه هوا و همچنین ایمنی و امنیت آتش را کنترل کنند.
این کار، توسط نرمافزار ها و رابط های پیشرفته برای کنترل جنبه های مختلف مانند گرمایش، روشنایی، برنامهریزی اتاق، مصرف انرژی، تهویه هوا، و همچنین ایمنی و امنیت آتشسوزی فراهم میشوند.
ساختمانهای هوشمند با بکاربردن این سیستم ها، قابلیت و کنترل های یک کسب و کار را بر ایمنی و امنیت آتش نشان متحول کردهاند. از تجزیه و تحلیل داده ها گرفته تا اتوماسیون.
ادغام ایمنی و جلوگیری از آتشسوزی در ساختمان های هوشمند، میتواند مزایای باورنکردنی را، هم برای کارکنان، هم برای ساختمان و هم برای کسبوکار داشته باشد.
و اما مزایای ساختمان های هوشمند چیست؟
- داده های هوشمند را دریافت کنید (Receive Smart Data)
پیادهسازی فناوری هوشمند به این معناست که میتوانید دادههای هوشمندی دریافت کنید که به شما بینشی دقیق از نحوه عملکرد سیستمهای اینترنت اشیا و کارآمدی فرآیندهای شما میدهد. می خواهید بدانید، چه کسانی، در کجای ساختمان شما هستند؟ یا مصرف کلی انرژی و همچنین آمار مربوط به سیستم امنیتی، باعث می شود یک ساختمان هوشمند تمام این داده ها را جمع آوری کرده و در فضای یکپارچه ای ارائه دهد.
- مصرف بهینه انرژی (Efficient Energy Consumption)
یک ساختمان هوشمند، داده ها را برای کارایی مطلوب فراهم می کند. به این معنی که تمام سیستم های یکپارچه را می توان کنترل کرد تا مصرف انرژی غیر ضروری را کاهش دهد و در نتیجه، ساختمان ها را بهبود بخشید.
به عنوان مثال، سیستم کنترل دسترسی و حسگرهای حرکتی، می توانند تشخیص دهند که آیا شخصی در یک اتاق است یا خیر. اگر اینطور نیست، چراغ ها، گرمایش یا تهویه مطبوع، می توانند به طور خودکار خاموش شوند. علاوه بر این، وسایلی که در حال استفاده نیستند نیز، می توان طوری برنامه ریزی کرد که به طور خودکار خاموش شوند.
- تشخیص خودکار خطا (Automatic Fault Detection)
ایمنی ساختمانهای هوشمند، از مزایای دادههای ثابت برخوردار هستند. این به این معنی که نظارت پیوسته در همه سیستمها امکانپذیر است. نظارت و رسیدگی، زمانی که در یک سیستم، نقص وجود داشته باشد، برای یک تجارت بسیار مفید است. زیرا این خطا می تواند به طور خودکار به ارائه دهنده نظارت یا تیم مدیریت ساختمان ارسال شود. این نه تنها ساختمان را به مکانی امنتر برای کارمندان تبدیل میکند، بلکه نیازی به اعتماد به اشخاص، برای تشخیص و گزارش خطا نیست.
- نحوه استفاده از ساختمان را بیاموزید (Learn How the Building is Being Used)
یکی از مزایای کلیدی ساختمان های هوشمند که اغلب نادیده گرفته می شود، چگونگی استفاده و بکاربردن از این فضا است. چگونگی استفاده از سنسورهای حرکتی، کنترل دسترسی و دوربین مداربسته، برای تعیین اینکه کدام مناطق می توانند در صورت ایجاد آتش سوزی، باعث کاهش امنیت و بالا رفتن خطر شوند، راه بسیار مناسبی می باشند.
- افزایش بهره وری (Increased Efficiency)
شناخته شده ترین مزیت مرتبط با ساختمان های هوشمند، توانایی آن ها در بهبود کارایی است، نه تنها در سیستم ها بلکه برای کارکنان نیز پیاده سازی شده است.
به دلیل تأثیرات محیطی کنترل شده، مانند سطح تهویه هوا و همچنین اتوماسیون، کارمندان قادر خواهند بود عملکرد مؤثر تری داشته باشند.
- صرفه جویی در هزینه ها (Save on Costs)
ایمنی ساختمانهای هوشمند، همچنین دارای مزایای مالی هستند که هزینههای کلی را کاهش میدهند. این عمدتا به دلیل بهبود کارایی کلی است که از طریق تجزیه و تحلیل داده ها و اتوماسیون انجام می شود.
در نتیجه باعث می شود تا به حذف مصرف انرژی ناکارآمد، بهبود بهره وری کارکنان و همچنین استفاده از فضای ساختمان کمک کند.
چگونه می توان ایمنی در برابر آتش سوزی را در یک ساختمان هوشمند کنترل کرد؟
با استفاده از سیستمهای بیسیم، میتوان ایمنی بهبود یافته در برابر آتش را به راحتی در یک ساختمان هوشمند کنترل کرد. از سنسورهای دما که تعیین می کنند.
آیا یک قطعه از تجهیزات در حال گرم شدن بیش از حد است تا هشدارهای دود که به طور خودکار واکنش اضطراری را انجام می دهند، می توان ایمنی در برابر آتش سوزی را در یک ساختمان هوشمند تا حد زیادی کنترل کرد.
در حالت کلی، می توانیم اعلام حریق، روشنایی اضطراری، کپسول های آتش نشانی و سیستم های اطفاء حریق را در یک ساختمان هوشمند پیاده سازی کنیم که می تواند از طریق نقطه کنترل مرکزی، کنترل شود و در کنار هر سیستم فعلی، مانند دوربین مدار بسته، سنسورهای حرکت و گرمایش کار کند.
یک ساختمان هوشمند نه تنها یک آتش سوزی را شناسایی می کند، بلکه می تواند به طور خودکار اقداماتی را برای جلوگیری از وقوع آن در وهله اول انجام دهد.
چگونه می توان امنیت را در یک ساختمان هوشمند ایجاد کرد؟
امنیت نیز مانند ایمنی در برابر آتش سوزی، می تواند به راحتی در یک ساختمان هوشمند پیاده سازی شود که برای ایمن نگه داشتن ساختمان و افراد داخل آن ضروری است. برای کسب اطلاعات بیشتر، ثبت سفارش و ارائه خدمات، در مورد اینکه چگونه می توانیم به کسب و کار شما کمک کنیم، می توانید به بخش پیشگیری از حوادث فروشگاه هایپر فایر، مراجعه نمایید.
منبع:
https://www.businesswatchgroup.co.uk/integrating-fire-safety-security-into-smart-buildings/
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
نظرتان را بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *
شما باید وارد شده برای ارسال نظر.