خرید کپسول آتش نشانی یا خاموش کننده آتش
یک ابزاری جهت کنترل و یا اطفای حریق بوده که انواع مختلفی دارد و انتخاب نوع آن بسته به نوع کلاس آتش سوزی یا موادی می باشد که دچار حریق شده و باید خاموش کننده ای را انتخاب کنیم که قابلیت خاموش کردن حریق مورد نظر را داشته باشد.
به طور کلی خاموش کننده های آتش نشانی یا همان کپسول آتشنشانی به سه دسته کلی و اصلی دسته بندی میشوند.
هر کدام از انواع کپسول های آتش نشانی دارای وزن های متفاوتی می باشند که بسته به ابعاد حریق احتمالی وزن خاموش کننده انتخاب می گردد.
تا ایتجا متوجه شدیم که یک کپسول آتشنشانی دارای 3 نوع کلی و دارای وزن های مختلف بوده که بسته به نوع ماده قابل آتش و مقدار (ابعاد) حریق می توان کپسول اتشنشانی موردنظر را انتخاب نمود.
به طور مثال برای یک منزل مسکونی 100 متری و یا مشابه، استفاده از یک کپسول آتش نشانی 6 کیلوگرمی پودر و گاز مناسب خواهد بود.
در کپسول های آتش نشانی پودر و گاز، ماده خاموش کننده یا همان پودر، دارای تاریخ انقضای یک ساله بوده که پس از یکسال هیچ گونه تضمینی جهت قابلیت خاموش کردن حریق نداشته و در اصطلاح منقضی می گردد.
بنابراین خرید کپسول های آتش نشانی پودر و گاز در صورت عدم استفاده پس از یک سال بایستی شارژ شوند.
کپسول های آتش نشانی آب و گاز تاریخ انقضا نداشته و در صورت عدم استفاده بایستی در موعد مقرری که کارخانه سازنده مشخص نموده است تست و کنترل گردد.
کپسول آتش نشانی CO2 یا همان دی اکسید کربن نیاز به شارژ سالیانه نداشته و فقط باید در موعد مقرری که کارخانه سازنده مشخص نموده است تست های مورد نیاز انجام و ترجیحاً گواهی معتبر تست هیدرواستایک گرفته شود.
کپسول آتش نشانی
از کدام کپسول آتش نشانی باید استفاده کنید
خاموش کننده های مختلفی وجود دارند که بسته به نوع آتش از مواد خاموش کننده مختلفی استفاده می کنند. برای خرید کپسول آتش نشانی باید اطلاعات لازم را داشته باشید
خاموش کننده های آب تحت فشار هوا (APW)
این خاموش کننده ها از آب به عنوان عامل خاموش کننده اصلی استفاده می کنند که معمولاً دو سوم مخزن را با آب پر می کند. یک سوم دیگر هوای تحت فشار است. APW برای آتشسوزیهای کلاس A ایدهآل هستند و آتش را با «خنک کردن سطح سوخت برای حذف عنصر حرارتی مثلث آتش» خاموش میکنند. طبق گفته OSHA، آتشسوزیهای کلاس A شامل چوب، کاغذ، پارچه، لاستیک و برخی پلاستیکها میشود. مدیر خاموش کننده FPT، راب بابکاک، می گوید که یک راه آسان برای به خاطر سپردن آتش سوزی نوع کلاس A این است: «هر چیزی که قابل سوختن باشد و خاکستری به جا بگذارد را میتوان در کلاس A جای داد».
CO2 یا خاموش کننده های شیمیایی خشک – دی اکسید کربن
این خاموش کننده ها از CO2 به عنوان عامل خاموش کننده اصلی استفاده می کنند. گاز غیر قابل اشتعال تحت فشار شدید قرار دارد و به آن اجازه می دهد تا آتش را خنک کند زیرا تکه های یخ خشک از شاخ بیرون می زند. CO2 برای جابجایی اکسیژن کار می کند. طبق گفته OSHA، خاموش کننده های CO2 برای آتش سوزی کلاس B و C (مایع قابل اشتعال و الکتریکی) طراحی شده اند.
خاموش کننده شیمیایی خشک چند منظوره
این خاموش کننده ها از فسفات آمونیوم برای خاموش کردن آتش با پوشاندن سوخت با “لایه ای از پودر ضد آتش” استفاده می کنند که سوخت را از اکسیژن جدا می کند. اینها برای آتش سوزی های کلاس A، B و C استفاده می شوند
خاموش کننده های شیمیایی مرطوب برای آتش سوزی آشپزخانه
کپسول آتش نشانی کلاس K برای استفاده در مورد آتش سوزی آشپزخانه طراحی شده است. به گفته OSHA، با توجه به نرخ گرمایش بالاتر روغنهای گیاهی در وسایل آشپزی تجاری NFPA10، کپسولهای آتشنشانی قابل حمل، اکنون دارای رتبهبندی کلاس K برای خاموشکنندههای آتشنشانی آشپزخانه است که اکنون باید در همه آشپزخانههای رستورانهای قابل نصب نصب شوند. هنگامی که آتش در یک سرخ کن عمیق شروع می شود، همیشه نمی توان آن را با هودهای سنتی یا خاموش کننده های کلاس B خاموش کرد.
خاموش کننده های کلاس K معمولاً از بی کربنات پتاسیم به عنوان یک عامل خاموش کننده استفاده می کنند. علاوه بر این، برخی از خاموش کننده های کلاس K یک مه ریز پاشیده می شوند و خاموش کننده های شیمیایی مرطوب کلاس K محسوب می شوند.
خاموش کننده بر پایه عامل تمیز/هالوکربن
این خاموش کننده ها برای اتاق کامپیوتر/اتاق IT که در آن هیچ باقیمانده یا آب نمی توان استفاده کرد ایده آل است. خاموش کننده HALOTRON 1 یک ماده تمیز است که پس از استفاده هیچ اثری از خود باقی نمی گذارد و در نتیجه آسیب جانبی کمی به تجهیزات در مجاورت آتش وارد می کند.
کپسول های آتش نشانی کلاس D
این خاموش کننده ها برای آتش سوزی فلزات قابل احتراق استفاده می شوند. کپسول آتش نشانی پودر خشک کلاس D Badger برای مقابله با آتش سوزی فلزات قابل احتراق شامل فلزاتی مانند منیزیم، سدیم، پتاسیم و آلیاژهای سدیم پتاسیم ایده آل است.
البته، بسیاری از ساختمانها به انواع مختلفی از کپسولهای آتشنشانی نیاز دارند تا بسیاری از سناریوهای اضطراری را برآورده کنند.