هنگام بروز حریق
داشتن یک سیستم اطفاء حریق که توان محدودی داشته باشد می تواند فاجعه آمیز باشد. به همین دلیل اکثر ساختمان ها یک شیر سیامی دارند که به آن شیر یا اتصال آتش نشانی هم میگویند. اگر تمایل دارید تا بیشتر با این وسیلهی نجات بخش و نحوهی عملکرد آن آشنا شوید؛ در این مقاله با مجلهی هایپر فایر همراه باشید تا ببینید چگونه این ابزار جان ها و دارایی های زیادی را حفظ میکند.
چه صاحب یک ملک تجاری باشید یا مسکونی، مهم است که در مورد حفاظت ملک و ساختمانتان در برابر حریق اطلاعات بیشتری کسب کنید و قبل از وقوع حوادث دردناک خود را در برابر آن مجهز کنید.
در این مقاله، توضیح کامل و مفصلی درباره همه ی چیز هایی که لازم است در مورد شیر های سیامی بدانید، اینکه این اتصالات چگونه کار میکنند، چه اشخاصی از آن استفاده میکنند، چه کسی آن ها را بازرسی میکند، به چه اندازه مفید هستند و اینکه چرا باید از آن ها استفاده کرد، به شما ارائه میدهیم.
اولین بار چه زمانی از شیر های سیامی استفاده شد؟
به گفته نیویورک تایمز، اتصالات سیامی برای اولین بار در سال 2007 مورد توجه قرار گرفتند. ماجرا از این قرار بود که حین آتش سوزی در دویچه – بانک سابق در منهتن – لوله های ایستاده در ساختمان تعبیه نشده بود و این امر باعث شد که آتش نشان ها مجبور شوند شلنگ ها را از پله های ساختمان بالا ببرند.
فرآیند حمل شلنگ ها به بالای ساختمانی با آن تعداد طبقه فرآیندی زمان بر و خسته کننده و خطرناک بود و متاسفانه علی رغم تلاش های صورت گرفته در این حادثه، دو نفر کشته و 100 نفر مجروح شدند. این حادثه سرآغازی بر شروع استفاده از شیر های سیامی در ساختمان ها شد.
شیر سیامی چگونه کار میکند؟
شیر سیامی شامل یک ورودی و خروجی آب و شیر چک و یک راه که به لوله کشی ساختمان متصل میشود؛ میباشد. طراحی کلی این شیر Y شکل است و ورودی و خروجی این شیر دو لبه حرف Y را تشکیل میدهند و اتصال آن به لوله کشی ساختمان بخش انتهایی آن را تشکیل میدهد.
دو ورودی ابتدایی آن به آتش نشان ها این امکان را میدهد که دو شلنگ را به این شیر متصل کنند. در واقع یکی از شلنگ ها آب را به این سیستم گردش آب بسته، وارد میکند و شلنگ دوم آب را از این سیستم خارج میکند. پمپ کار گذاشته شده در ماشین آب را در این سیستم به گردش در میآورد و آن را به سمت سیستم اسپرینکلر آتش نشانی یا سیستم لوله ایستاده هدایت میکند.
اکثر این شیر ها در اندازه ی 2.5 اینچی تولید میشوند، اما در اندازه های مختلف تا 5 اینچ نیز موجود هستند. دو ورودی اتصال سیامی برای سهولت در فرآیند اتصال شلنگ ها، رزوه میشوند.
برای جلوگیری از تجمع کثیفی در طول زمان، توصیه میشود تجهیزات را زمان عدم استفاده به وسیله درپوش ها مخصوص بسته نگه دارند. این اجزا با بستن ورودی ها مانع ورود آلودگی به شیر و لوله ها میشوند.
زیرا تجمع آلودگی در ورودی ها میتواند باعث گرفتگی ورودی ها شود که ممکن است آن ها را غیر قابل استفاده کند.
شیر های سیامی در کجا نصب میشوند؟
اتصالات سیامی معمولا خارج از ساختمانی که قرار است از آن محافظت کنند، نصب می شوند. با این حال، برخی از اتصالات جدا از سازه ساختمان نصب میشوند و به عنوان شیر های سیامی مستقل شناخته میشوند.
NFPA 13 R یک استاندارد طراحی اسپرینکلر مسکونی است. این استاندارد پیشنهاد میکند که اتصالات سیامی یا اتصالات آتش نشانی باید در خیابان، در کنار تأسیسات یا ساختمان قرار بگیرند.
چه کسانی باید از اتصالات سیامی استفاده کنند؟
اگر صاحب ملک تجاری یا مسکونی باشید، به یک شیر سیامی برای کمک به شرایط اضطراری آتش سوزی نیاز دارند. اگر صاحب یک ساختمان بزرگتر هستید، احتمالاً لولههای ایستاده نصب کردهاید تا آب کافی برای ساختمان برای مقابله با آتش سوزی فراهم شود.
با این حال، در ساختمان های بلندتر، فشار آب با بالا رفتن از ساختمان کاهش مییابد. بنابراین، آب برای خاموش کردن آتشهای بزرگ ناکافی میشود. به همین دلیل است که نصب شیر سیامی از اهمیت بالایی برخوردار است.
چه کسی اتصال سیامی را بازرسی میکند؟
درست مانند هر دستگاه لوله کشی دیگری که به محافظت از ایمنی و دارایی شما کمک میکند، اتصال سیامی نیز به آزمایش و نگهداری نیاز دارد، بنابراین برای آن بازرسی انجام میشود.
استاندارد NFPA 13 پیشنهاد میکند که لوله های متصل به قسمت بیرونی اتصال سیامی و شیرهای آنها باید به طور دوره ای بررسی شوند (بازرسی های دوره ای در بازه های سه ماهه انجام شود) و تعادل سیستم آزمایش شود.
آزمایش سیستم اتصال سیامی بسیار مهم است. برای بازرسی های فصلی، باید از یک لوله کش حرفهای با دانش و مهارت مناسب کمک بگیرید.
ارتباطات سیامی چقدر مفید هستند؟
اسپرینکلرهای آتش نشانی و سیستم لوله ایستاده در هنگام بروز آتش سوزی در ساختمان ها به منبع آب کافی نیاز دارند. در موارد عدم تامین آب کافی یا نا مطمئن در ساختمان، اتصال سیامی یا اتصال آتش نشانی به عنوان ورودی نجات عمل میکند. اینجاست که ماشین آتش نشانی آب پاش، به صورتی تکمیلی، سیستم حفاظت از آتش را تامین میکند.
هنگامی که سیستم اسپرینکلر آتش نشانی در اثر بروز حریق فعال میشود، اتصال سیامی به آتش نشانان کمک میکند تا با متصل کردن منبع آب ماشین آبرسانی سیستم اسپرینکلر آتش نشانی را تقویت کنند. نصب اتصال سیامی به جای جا به جایی و حمل شیلنگ ها به ساختمان که زمان بر، خسته کننده و طولانی است؛ فرآیند اطفای اضطراری آتش سوزی در ساختمان های بزرگ و بلند را تسهیل میکند.
توصیه اکید تیم هایپر فایر به شما خواننده این مقاله این است که برای ایمن سازی ملک خود یک شیر سیامی نصب کنید. این اقدام علاوه بر آن که کار آتش نشانان را در مدیریت آتش سوزی آسان میکند، به حفظ جان و دارایی های شما کمک میکند.
شیر های سیامی مقرون به صرفه هستند و طول عمر بالایی دارند. این ویژگی ها اطمینان خاطر را برای شما فراهم میکند و شما را از هزینه های تعمیر و نگهداری نجات میدهد.
اگر شما به خرید شیر سیامی برای ملک یا ساختمان خود تمایل دارید، میتوانید این محصول را در ابعاد مختلف و با بالاترین کیفیت از فروشگاه تجهیزات آتش نشانی هایپر فایر تهیه کنید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
سلام از مقاله ی خوبتون خیلی ممنونم خیلی کامل و واضح بود.
حقیقتا دنبال چنین مقاله ای بودم.
سلام ممنو از شما
نظرتان را بگذارید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *
شما باید وارد شده برای ارسال نظر.