021-43000049
بازار بزرگ تجهیزات آتش نشانی و ایمنی

خطرات کپسول آتش نشانی

مانومتر کپسول باید چه درجه ای را نشان دهد؟
  • چگونه کپسول آتش نشانی می تونه خطرآفرین باشه؟

    در این مقاله به موضوع خطرات ناشی از کپسول های آتش نشانی می پردازیم. در واقع کپسول به خودی خود خطر آفرین نبوده و در شرایط نامناسب نگهداری و ضربه هایی که به سیلندر وارد می شود می تواند باعث انفجار کپسول شود.

    خطرات کپسول

    خطرات ناشی از کپسول آتش نشانی

    شارژ نادرست کپسول آتش نشانی باعث انفجار های شدید و متعددی شده که به یکی از این موارد می توان اشاره کرد. در سال 1396 به اظهار شاهدان، در یک کارگاه ناایمن و غیر اصولی شارژ خاموش کننده آتش، شخصی در حال شارژ کردن یکی از خاموش کننده‌ها بود.

    به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی، یک دستگاه خاموش کننده در حال شارژ  منفجر شد. توضیحات تکمیلی این اتفاق را می توانید از سایت خبری رکنا مطالعه کنید.

    کپسول های آتش نشانی با گرد و غبار شیمیایی بزرگترین خطرات را برای مصرف کنندگان ایجاد می کنند. بخاراتی که توسط این سیلندر ها در هنگام آتش سوزی آزاد می شود می تواند در کوتاه مدت سمی باشد و حتی ممکن است برای مدت طولانی باقی بماند.

    استفاده از کپسول اشتباه در اطفا حریق

    یکی از بزرگترین خطرات مربوط به کپسول های آتش نشانی، زمانی رخ می دهد که از نوع اشتباه خاموش کننده برای خاموش کردن آتش استفاده می شود. به عنوان مثال، خاموش کننده مایع مورد استفاده در آتش سوزی با منشاء الکتریکی یا نفتی می تواند باعث شوک الکتریکی یا انفجار شود.

    خاموش کننده دی اکسید کربن نوع B یا C که در آتش سوزی شیمیایی استفاده می شود می تواند باعث انفجارهای شدید شود که منجر به جراحت یا مرگ می شود.

    معایب کپسول‌های آب و گاز

    همچنین استفاده از کپسول های آب و گاز در حریق های کلاس B یا F می تواند بسیار خطرناک باشد. به طوری که در کلاس حریق B نه تنها آتش را خاموش نمی کند بلکه با شناور کردن آتش روی آب باعث انتقال آتش به سایر نقاط می شود.

    در کلاس حریق نوع F نیز روغن های داغ زمانی که با آب برخورد داشته باشند موجب انتشار و تشدید آتش می شوند.در نهایت به این نتیجه می رسیم که برای هر نوع آتش سوزی باید کپسول مناسب همان حریق را استفاده کرد.

    خطر انفجار کپسول های CO2

    انفجار ناخواسته کپسول آتش نشانی CO2 اغلب در صورت تغییر شدید فشار هوا رخ می دهد. به همین دلیل به هیچ عنوان این کپسول ها با هواپیما جابه جا نمی شوند. زیرا بر اثر جابه جایی با هواپیما فشار هوای سیلندر افزایش یافته و باعث انفجار در سیلندر می شود.

    همچنین در اثر ضرب خوردگی و پوسیدگی مسبب انفجار می شود. به همین دلیل از این کپسول ها در کشتی ها و مناطقی که اب و هوای شرجی دارند نباید استفاده کرد.

    خطرات کپسول آتش نشانی

     

    چطور جلوی انفجار کپسول های آتش نشانی را بگیریم؟

    پوسیدگی فقط در کپسول های CO2 اتفاق نمی افتد. دلیل پوسیدگی کپسول ها فولاد بودن بدنه ی سیلندر می باشد. این فلز با برخورد با رطوبت موجب پوسیدگی و از بین رفتن بدنه ی سیلندر می شوند. تنها راه حل برای این مشکل مراجعه به مراکز تعمیر و شارژ کپسول آتش نشانی می باشد. این مراکز می توانند کپسول شما را به راحتی دوباره تعمیر کرده و قابل استفاده کنند. همچنین شما با این کار از خطرات ناشی از انفجار در امان خواهید بود.

    مورد مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد شارژ بیش از حد کپسول ها می باشد که در ادامه توضیح کاملی از نشانگر و جایگاه درست آن ارائه خواهیم داد.

    کپسول آب و فوم هم منفجر می شود؟

    انفجار کپسول فقط برای یک نوع خاصی از کپسول نمی باشد. تمامی کپسول ها به علت گازی که در آن ها وجود دارد ممکن است بر اثر تغییر فشار هوا، ضرب خوردگی و پوسیدگی دچار انفجار و تخلیه شوند.

    همه ی سیلندر های آتش نشانی برای قدرت پاشش بالا دارای گاز می باشند و از این طریق مواد داخل کپسول را به راحتی به روی حریق منتقل می کنند. حال به این سوال می رسیم که آیا کپسول اب و فوم نیز منفجر می شود؟نظر شما چیست؟

     

    مانومتر کپسول باید چه درجه ای را نشان دهد؟

    مانومتر یا فشار سنج همانطور که از نامش معلوم است برای آگاهی از فشار گاز داخل سیلندر مورد استفاده قرار می گیرد. فشار سنج ها طبق تصویر مشخص شده دارای سه بخش می باشد.

    بخش اول :

    اگر فشار گاز بین 0 تا 11 بار داخل مانومتر نشان داده شود، کپسول ما نیاز به شارژ دارد و باید به مراکز شارژ کپسول مراجعه شود.

    بخش دوم :

    در این قسمت اگر نشانگر شارژ بیش از حد باشد. این یعنی بین 18.5 تا 28 بار، در این شرایط باید به مراکز شارژ و بررسی کپسول مراجعه شود زیرا امکان انفجار و یا تخلیه گاز کپسول وجود دارد.

    بخش سوم :

    این قسمت، نشانگر شارژ مجاز و درست کپسول می باشد که به آن بخش سبز و یا مجاز نیز می گویند که بین 11 تا 18.5 بار است.

     

    مانومتر کپسول باید چه درجه ای را نشان دهد؟

    درجه حرارت و شرایط مناسب نگهداری کپسول

    کپسول های آتش نشانی باید در دمای بین -40 درجه تا 120 درجه فارنهایت نگهداری شوند تا از عملکرد مناسب اطمینان حاصل شود. نگهداری کپسول آتش نشانی در دمای زیر 40- درجه باعث ترک خوردن شیلنگ ها و دریچه ها می شود و بسته به نوع کپسول ممکن است یخ زدگی رخ دهد.

    کلام آخر

    از طرف دیگر، دمای بالا نیز می تواند به کپسول های آتش نشانی آسیب برساند. آنهایی که در دمای بیش از 120 درجه نگهداری می شوند، طول عمر کمتری خواهند داشت. واشر های موجود در سیلندر خراب شده و زمان تخلیه را می تواند کوتاه کند.

    دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۸ رای

    آنچه در اینجا می‌خوانید

    خرید اعتباری در هایپرفایر

    خرید اعتباری با اعتبار تالی
    الان بخر ماه دیگه پرداخت کن

    100 هزار تومن تخفیف

    اپلیکیشن مدیریت ساختمان

    6نظر

    1. شریعت مرداد 3, 1401

      فکر نمیکردم کپسول هم منفجر بشه

      1. هایپرفایر مرداد 3, 1401

        تحت شرایط خاص ممکنه اتفاق بیوفته

    نظرتان را بگذارید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

    تخفیف ویژه

    جستجو برای محصولات

    بازگشت به بالا
    ×
    محصول به سبد خرید شما اضافه شد

    نیاز به مشاوره دارید؟

    با شماره 43000049-021 تماس بگیرید

    یا

    شماره خودتون را وارد کنید

    تا کارشناسان با شما تماس بگیرند